Täyskuitua Kemin alueelle!

Parhaat yhteydet Kemiin

Kemissä on käynnistymässä yhteisrakentamishanke, joka mahdollistaa nopean ja toimintavarman valokuituyhteyden hankkimisen näppärästi sähköverkon saneerauksen yhteydessä. Valokuidun Kemiin toimittaa Täyskuitu.

Miksi valokuitu?

Valokuitu on markkinoilla olevista tietoliikenneyhteyksistä nopein ja toimintavarmin. Sitä ei jaeta naapureiden kesken eikä yhteyden laatuun vaikuta sää tai asuinpaikan maantieteellinen sijainti. Valokuituyhteys mahdollistaa muun muassa etätyöskentelyn ja -opiskelun, reaaliaikaisten videopelien pelaamisen sekä television katsomisen häiriöttä ilman netin ja televisiokuvan jatkuvaa pätkimistä.

Lue lisää valokuidusta ja sen hyödyistä Usein kysyttyä -sivultamme.

Minne valokuidun saa?

Yhteisrakentaminen keskittyy Kemissä karttaan merkityille alueille. Valokuituverkko kaivetaan alueilla samaan kaivantoon sähköverkon kanssa, jolloin vältytään teiden varsien toistuvalta aukaisemiselta. Sähkön kaapeloinnin yhteydessä alueen kiinteistöille rakennetaan myös valmius valokuituliittymälle. Sähköverkon saneerauksesta Kemissä vastaan Kemin Energia ja Vesi.

Kemin hankkeen lisäksi valokuiturakentamista on tarkoitus laajentaa myös alueen lähikuntiin.

Huom! Pääset tarkastelemaan karttaa tarkemmin klikkaamalla sitä kerran, jolloin kuva aukeaa ponnahdusikkunaan.

Milloin valokuituliittymän voi tilata?

Käynnistämme valokuidun myynti- ja markkinointityön elokuun lopussa, jolloin julkaisemme myös hinnaston liittymismaksun sekä liittymäpakettien osalta. Liittymän voi tilata näiden sivujen kautta heti kun hinnasto julkistetaan.

Kemin asukkaiden valokuituaktiivisuus on hankkeen etenemisen kannalta avainroolissa, sillä liittymishalukkuus määrittää lopulta sen, päästäänkö valokuituverkkoa rakentamaan jo kuluvan vuoden aikana. Nyt siis kannattaa jututtaa naapureita ja levittää tietoa valokuidun hyödyistä kotitalouksille sekä koko alueen elinvoimalle, jotta kiinnostuneita saadaan tarpeeksi ja verkon rakentaminen toteutuu!

Täytä ”Olen kiinnostunut valokuidusta” -lomakkeemme, niin saat ilmoituksen hinnastomme julkaisuajankohdasta.

Mistä hankkeen etenemistä voi seurata?

Kemin hankkeen etenemistä voit seurata jatkossakin tämän sivun sekä Facebook-sivujemme kautta. Löydät FB-sivumme tunnisteella Kemin Täyskuitu.

Voit myös tilata uutiskirjeemme alla olevan lomakkeen kautta ja saada hankkeen tuoreimmat uutiset sekä valokuitutietoa sähköpostiisi noin kerran kuussa.

Järjestämme infotilaisuuden kemiläisille elokuun lopussa. Lisätietoa tästä tilaisuudesta on tulossa myöhemmin.


Olen kiinnostunut valokuidusta!

Haluan tilata uutiskirjeen!