Täyskuitu ostaa Haminetin

Ostamme Haminan Energian valokuituverkkoliiketoiminnan, Haminetin!

Vahvistamme Kaakkois-Suomen asemaamme liiketoimintakaupalla, jossa Haminan Energian valokuituverkko siirtyy Täyskuidun hellään huomaan. Olemme touhunneet seudulla jo mm. Kotkassa ja Kouvolassa, ja kaupan myötä Täyskuitu-verkko kattaa myös Haminan alueen.

Nopeat tietoliikenneyhteydet ovat nykypäivänä minkä tahansa alueen elinvoimaisuuden edellytys, joten yrityskauppa on merkittävä koko Haminan talousalueen elinvoimaisuudelle ja kehitykselle.

Tai kuten Täyskuidun toimitusjohtaja Tommi Linna asian ilmaisee: “Olemme erittäin tyytyväisiä kaupan toteutumisesta. Näemme alueen kehittämisessä runsaasti mahdollisuuksia ja meillä on loistavat mahdollisuudet verkon jatkokehittämiseen. Avaamme Haminassa myös kampanjan, jossa tarjoamme alueen asukkaille valokuituliittymän rakentamisen jopa ilmaiseksi. Tarkoituksenamme on aloittaa verkon rakentaminen heti kesällä 2022.” 

Tavoitteenamme on 100 000 käyttäjän valokuituverkko jo lähivuosien aikana, joten kauppa vauhdittaa mukavasti tavoitteeseen pääsemistä.

Haminan Energia keskittyy jatkossa osaamisensa kovaan ytimeen

Haminan Energia keskittyy puolestaan entistä voimakkaammin energialiiketoimintaan ja siihen liittyviin palveluihin. Haminan Energia on tarjonnut Haminetti-brändin alla haminalaisille niin nettiyhteyksiä kuin tv-palveluitakin jo 20 vuoden ajan.

”Haminan Energian valokuituverkkoa on rakennettu Haminaan järkevästi ja kattavasti sähköverkon yhteyteen. Viime vuosina kuituverkon merkitys ja arvo uuden sukupolven tietoliikennepalveluiden mahdollistajana on kasvanut merkittävästi, ja myös kiinnostus Haminan verkkoa kohtaan on virinnyt. Täyskuitu on sitoutunut edelleen kehittämään valokuitupalveluja Haminan alueella. Nyt oli oikea hetki luopua valokuituverkkoliiketoiminnasta, ja se siirtyy alan ammattilaisen, Täyskuidun osaaviin käsiin”, kertoo Haminan Energian toimitusjohtaja Markku Tommiska. 

 ”Haminan Energian on tärkeää keskittyä ydinliiketoimintoihin, kaikessa ei voida olla mukana. Tietoliikennepalvelut eivät ole energiayhtiön perusliiketoimintaa, ja nyt on oikea aika luopua siitä, varsinkin kun liiketoimintakauppa vauhdittaa valokuituverkon ja edistyksellisten palveluiden tarjoamista yhä useamman haminalaisen ulottuville”, sanoo puolestaan Haminan Energian hallituksen puheenjohtaja Harri Kerkelä. 

Iso kiitos Haminan Energialle tähänastisesta työstä tietoliikenteen parissa! On hienoa, että saamme olla jatkossa mukana Haminan seudun kehittämisessä.