Laajennamme toimintaamme Kouvolassa

31/12/2021

Valokuituhankkeemme on loppusuoralla Kouvolan Myllykoskella ja lähes kaikki valokuituliittymät on kytketty käyttöön. Suunnittelemme nyt verkon laajentamista ja kartoitamme kiinnostusta lähes koko Kouvolan alueella. Liittymän voi ennakkotilata 0 € hinnalla tammikuun loppuun saakka ja vaikuttaa rakentamispäätöksen syntyyn. Teemme rakentamispäätöksiä heti, kun tällä hetkellä voimassa oleva tarjouskampanja on päättynyt.

Myllykosken positiiviset kokemukset ovat saaneet myös monet muut kouvolalaiset jo tilaamaan oman liittymänsä. Toimitusjohtajamme Tommi Linna on perin tyytyväinen jo nyt saavutettuun tilaajamäärään: ”Olemme saaneet hyvää palautetta Myllykoskelta, joten oli luonnollista lähteä laajentumaan Kouvolan ytimeen. Iloksemme meidät on otettu hyvin vastaan myös siellä ja kysyntää riittää.”

Valokuitu on tulevaisuuden kodeissa yhtä yleinen kuin sähkö ja juokseva vesi

Haluamme paikata Suomen valokuituvajetta ja tuoda valokuituliittymät jokaiseen torppaan. Suomalaisten on saatava kunnolliset nettiyhteydet, vaikka meidän pitäisi tarjota ne ilmaiseksi.

Fakta on se, että jokainen koti tarvitsee toimintavarman nettiyhteyden ja valokuitu on kiistatta paras yhteysmuoto. Valokuituverkkojen rakentaminen Suomessa on kaatunut usein aivan liian korkeaan hintaan. Me olemme ottaneet erilaisen lähestymistavan ja mullistaneet hinnoittelun tarjoamalla liittymän jopa ilmaiseksi. On edullisempaa sekä meille että asiakkaillemme, että vedämme kerralla kuidun mahdollisimman moneen kotiin.

Valokuituyhteys on jo nyt, mutta etenkin tulevaisuudessa yhtä tärkeä osa kodin infrastruktuuria kuin vesi- tai sähköliittymä. Silti valokuituverkkojen peitto on Suomessa kansainvälisesti katsottuna hyvin vähäinen. Vain 40 % suomalaisista kodeista käyttää valokuituyhteyttä, kun Ruotsissa luku on 93 %.

Tommi Linnalta kysyttäessä ruotsalaisille häviäminen ei kerta kaikkiaan käy päinsä: ”Valokuitu on ainoa tiedonsiirtotapa, joka toimii aina luvatulla nopeudella ja sadan prosentin toimintavarmuudella. Valokuitukodissa voit olla varma siitä, että netti toimii juuri niin kuin pitääkin. Se kestää myös käyttöä seuraavat sata vuotta, joten et joudu enää ikinä hankkimaan uutta nettiliittymää. Monet jo vanhentuneet teknologiat poistuvat lähivuosina. Esimerkiksi vanhat puhelinkaapelit on monin paikoin jo kerätty pois eikä mobiiliyhteyksistä ole korvaajaksi. Tätä halvempaa valokuituyhteyttä ei Suomesta saa, joten nyt jos koskaan kannattaa lähteä koko naapuruston voimin mukaan hankkeeseen.”

Kadotitko tilausnapin? Ei hätää, tässä se on:

Tilaa nyt