Täyskuitu aloittaa valokuituverkon rakentamisen Lappeenrannassa ja Kotkassa ensi keväänä.

12/11/2021

 

Täyskuitu alkaa rakentaa valokuituverkkoa Lappeenrantaan ja Kotkaan vuonna 2022. Kartat rakennettavista alueista löydät artikkelin lopusta.

Olemme kartoittaneet kiinnostusta valokuituliittymiin noin kuukauden ajan. Voimme iloksemme ilmoittaa, että kysyntä on niin suurta, että valokuituverkon rakentaminen aloitetaan molemmilla alueilla heti keväällä 2022.

”On aivan ennenkuulumatonta, että tällaisiin tilaajamääriin päästään alle kuukaudessa. Nyt työn alla on rakentamissuunnitelmien teko, ja joulukuussa vahvistamme ensimmäiset rakentamisalueet ensi vuodelle. Tarkoituksemme on rakentaa ensi vuonna mahdollisimman kattavasti. Teemme rakentamispäätöksiä myös muista uusista alueista sitä mukaa, kun tilauksia tulee. Nyt siis kannattaa aktivoitua ja puhua ystävät ja naapurit mukaan, jotta varmistat oman alueesi rakentamisen”, vinkkaa Täyskuidun toimitusjohtaja Tommi Linna.

Ehdit vielä ennakkotilata valokuituliittymän kotiisi maksutta 30.11.2021 asti. Sen jälkeen liittymishinta on 100 €. Hinta on voimassa niin kauan kuin hanke on alueella käynnissä ja kiinteistön kotikatu rakentamatta.

”Lappeenrannan ja Kotkan kovan kysynnän ja hurjien tilausmäärien ansiosta meillä ei ole mitään syytä nostaa liittymähintaa hankkeen loppuajaksi. Tarjoamme edullisen liittymismaksun ja palveluhinnat koko hankeajalle, jotta mahdollisimman moni talous voi liittyä mukaan ja varmistaa parhaat tietoliikenneyhteydet kotiinsa nyt ja tulevaisuudessa. Silloin kaikki voittavat”, Linna perustelee Täyskuidun huippuedullista hinnoittelua.

”Päätimme jatkaa tätä nollan euron liittymismaksukampanjaa kuun loppuun, jotta asiaa mahdollisesti empineetkin uskaltavat lähteä mukaan ja saavat yhteydet jo ensi kesänä koteihinsa.”

Ensimmäiset rakentamispäätökset, aluerajat ja alustavat rakentamisaikataulut vahvistetaan joulukuussa 2021. Valokuituverkon rakentaminen aloitetaan eniten ennakkotilauksia tehneiltä alueilta ja saatavuuksia laajennetaan alkuvuoden ja kevään aikana kysynnän mukaan.

Voit vielä vaikuttaa ensi vuoden rakentamisalueisiin tilaamalla oman liittymäsi.

Liittymän hinnoittelu hankkeen loppuajalle:

 • 0 € (+ avausmaksu 150 €), jos tilaat ennen 30.11.2021
  Nopean ennakkotilaajan etuhinta on voimassa vielä 30.11.2021 asti koko hankealueella.
 • 100 € (+ avausmaksu 150 €), jos tilaat ennen rakentamista
  Etuhinta on voimassa 1.12.2021 eteenpäin niin kauan, kun hanke on käynnissä alueella ja oma kotikatu rakentamatta.
 • 2490 € (+ avausmaksu 150 €), jos tilaat vasta rakentamisen jälkeen
  Normaalihinta astuu voimaan siinä vaiheessa, kun kotikatu on rakennettu.

Suunnitellut rakentamisalueet vuosille 2022–2023

Kartoissa on alustavat, tilauksien mukaan tehdyt aluerajaukset, joille ensimmäisiä rakentamispäätöksiä ja rakentamista nyt valmistellaan. Lopulliset suunnitelmat ja aluerajaukset tehdään joulukuussa 2021. Jos kiinteistösi sijaitsee vihreällä alueella, niin liittymäsi rakennetaan hyvin suurella todennäköisyydellä ensi vuonna.

 • Tummanvihreät alueet: rakennetaan erittäin suurella todennäköisyydellä vuonna 2022
 • Vaaleanvihreät alueet: rakennetaan suurella todennäköisyydellä vuonna 2022 (kourallinen tilaajia vielä mukaan, niin se on siinä!)
 • Keltaiset alueet: rakennetaan todennäköisesti vuonna 2023 (hieman useampi tilaaja tarvitaan)

EDIT 30.11.2021. Tumman-ja vaaleanvihreät alueet tullaan rakentamaan vuonna 2022 ja alueita laajentamaan. Päivitetyt rakentamiskartat julkaistaan joulukuussa 2021.

Lappeenrannan suunnitellut rakentamisalueet vuosille 2022-2023
(klikkaamalla karttaa näet sen suurempana)

Joutsenon suunnitellut rakentamisalueet vuosille 2022-2023
(klikkaamalla karttaa näet sen suurempana)

Kotkan suunnitellut rakentamisalueet vuosille 2022-2023
(klikkaamalla karttaa näet sen suurempana)

 

Tästä tilaamaan