Haukiputaan rakentamistiedotteet (päivittyvä)


Aloitamme valokuituverkon rakentamisen Haukiputaalla kiinteistöjen pihoilla ja rakennusten sisätiloista syyskuun 2021 aikana.

Näin asennamme valokuituliittymäsi

Ensimmäisessä vaiheessa otamme sinuun yhteyttä ja sovimme kuitumuuntimen ja Mesh Wi-Fi päätelaitteen asennusajankohdan. Urakoitsijana toimii Nordic Tele Service Oy, joka tekee teleasennukset. Kuitupääte asennetaan asukkaan kanssa sopien tilaan, josta yhteyttä jaetaan talon sisäverkkoon. Mesh-laitteilla luodaan kotiin langaton sisäverkko, jolla varmistetaan netin tasalaatuinen kuuluvuus talon jokaisessa huoneessa.

Samalla käyntikerralla katselmoimme pihan eli suunnittelemme kaivuureitin ja liittymän viennin sisälle sekä mahdollisesti jopa teemme pihalla jo kaivuutöitä ja asennuksia. Pihasuunnittelussa otetaan huomioon kotipihalla olevat mahdolliset esteet, kuten esimerkiksi istutukset, kuusiaidat, pihakiveykset, jotka pyritään kiertämään. Myös mahdolliset maan alla kulkevat sähköjohdot sekä vesi- ja viemäriputket huomioidaan.

Tee nämä toimet ennen asentajan saapumista

Ennen asentajan saapumista kannattaa miettiä kuitupäätteen sijoituspaikkaa ja raivata tila asennusta varten. Hyvä paikka on tekninen tila tai mikä tahansa pistorasiallinen huone. Mesh-reittittimet jakavat yhteyden tasaisesti taloon, joten kuitupäätteen sijainnin ei tarvitse olla optimaalisin koko asunnon wlan-kuuluvuuden kannalta.

Kaapeliputki kaivetaan maahan ja tuodaan seinän viereen mieluiten lyhintä reittiä pitkin. Asentaja tekee läpiviennin joko poraamalla tai käyttämällä olemassa olevaa putkitusta. Huolehdi, että asentaja pääsee poraamaan läpivientiä sekä ulkopuolelta että sisäpuolelta.

Maanrakennustöiden aloittaminen

Olemme myös käynnistämässä maanrakennustöitä runkoverkon ja katualueiden osalta. Kerromme tarkemmista aikatauluista rakentamispäivityksissä tällä sivulla. Maanrakentamista, valokuituliittymän urakointia tonteille ja teleasennustöitä voidaan tehdä alueilla samanaikaisesti.

Liittymän käyttöönotto

Viimeisessä vaiheessa kytkemme liittymäsi päälle ja opastamme sen käyttöönotossa.

Rakentamiseen liittyvät yhteydenotot:

Asiakaspalvelu rakennettaville alueille
haukipudas@tayskuitu.fi
09 6829 6037

Rakentamispäivitykset:

Viikko 37

  • Maanrakentaminen on edennyt Kiiminkijoentietä pitkin viikolla 37 ja jatkuu viikolla 38 Haukiväylällä.
  • Pihoilla tapahtuvaa rakentamista on tehty osittain Haukiväylän ja Jokelantien risteyksen pohjoispuolella.  Asiakkaisiin otetaan aina yhteyttä ennen piharakentamisen aloittamista.

Viikko 36

  • Maanrakentaminen on käynnistynyt viikolla 35.  Rakentaminen on aloitettu Kiimingin rajalta alueella 5.

Viikko 34

  • Aloitamme valokuituverkon rakentamisen Haukiputaalla kiinteistöjen pihoilla ja rakennusten sisätiloista syyskuun 2021 aikana. Myös muu maanrakentaminen on käynnistymässä.
  • Laskutamme liittymistä rakentamisen edetessä. Tiedotamme laskutuksen yksityiskohdista myöhemmin.