Rakentaminen alkaa Haukiputaalla kesällä 2021

Täyskuidun Haukiputaan valokuituhanke toteutuu ja siirtyy rakentamisvaiheeseen Asemakylän, Jokikylän, Häyrysenniemen ja Halosenniemen alueilla sekä Jokelantien varrella.

Rakentamispäätöksen saaneet alueet (Alue 1, 4 ja 5) on merkitty karttaan sinisellä. Tarkemman kartan näet täältä.

Töihin päästään jo kuluvan kesän aikana

Rakentamistyön aloittaminen riippuu suurilta osin luvituksen etenemisessä kaupungin ja ELY:n käsittelyssä, mutta tavoiteaikataulu rakentamiselle on seuraavanlainen:

Alue 4 (Asemakylä & Jokikylä)

Esiasennukset: Heinäkuussa 2021
Maanrakennustyöt: Elokuun loppupuolella 2021
Liittymät käyttöön: Marraskuussa 2021

Alue 5 (Jokitien varsi)

Esiasennukset: Elokuussa 2021
Maanrakennustyöt: Syyskuussa 2021
Liittymät käyttöön: Keväällä 2022

Alue 1 (Halosenniemi & Häyrysenniemi)

Esiasennukset: Talvella 2021-2022
Maanrakennustyöt: Kesäkuussa 2022
Liittymät käyttöön: Syyskuussa 2022

Muilla Haukiputaan alueilla myynti jatkuu normaalisti ja ensi vuoden kohteista pyritään tekemään päätöksiä mahdollisimman pian. Muun muassa Martinniemen ja Kiiminkijoen väliin jäävä alue (kartassa alueet 2 & 3) on myös lähellä rakentamispäätöstä. Mikäli loppuvuoden aikana saadaan alueelta lisää tilaajia, voidaan alue rakentaa jo vuoden 2022 keväällä.

Runkoverkko Asemakylältä Halosenniemeen vedetään Martinnimentietä mukaillen, eli sitä ympäröivät alueet voidaan rakentaa hyvinkin nopealla tahdilla, jos tilaajia vain saadaan riittävästi. Uskon vahvasti, että nyt kun rakentaminen alueella varmistui, on sillä positiivista vaikutusta niiden alueiden myyntiin jotka eivät toteudu vielä tällä rakentamiskaudella”, kertoo Varis.

Liittymä vielä hankkimatta?

Mikäli valokuituliittymä on vielä hankkimatta, niin nyt kannattaa toimia.

”Fakta on se, että valokuituyhteys on ainoa tulevaisuuden vaatimukset kestävä yhteysmuoto. Vaikkei sitä juuri nyt tarvitsisi, niin kannattaa miettiä muutama vuosi eteenpäin. Tuleeko itselle ajankohtaiseksi etätyöt tai -opiskelut, lasten verkkopelaaminen, asunnon myynti, hoiva-tai turvapalvelut? Näiden sujuva käyttö vaatii nopeaa ja toimintavarmaa nettiyhteyttä, jonka nyt rakentamisvaiheessa saa suhteellisen edullisesti vedettyä omaan kotiin”, muistuttaa Varis.

Ennakkotilaajan etuhinta on poikkeuksellisesti voimassa vielä koko rakennuskauden ajan. Kun verkosto on asuinalueella rakennettu, normaali kytkentähinta astuu voimaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun kaivinkone on mennyt kiinteistön ohi, astuu normaali kytkentähinta voimaan. Tämä johtuu siitä, että ”peruuttamisesta” syntyy lisäkustannuksia uusista kaivuu- ja suunnittelutöistä sekä viivästyksiä rakentamisaikatauluun. Liittymän voi hankkia ennakkotilaajan hinnalla niin kauan, kun oma katu on vielä rakentamatta”, lupaa Varis.

Lisäksi uusiin liittymiin saattaa tulla lisäkustannuksia, jos kiinteistö ei sijaitse verkoston läheisyydessä. Uusien liittymien hinta neuvotellaan aina erikseen.

Oman valokuituliittymän voi hankkia soittamalla numeroon 050 381 8210 tai netissä.

Tilaa nyt