Uudella ilmeellä ja tarjoamalla kohti kesää

30/04/2021

Julkaisimme tänään (30.4.2021) virallisesti Täyskuidun uuden ilmeen, nettisivut sekä päivitetyn palvelutarjontamme.

Brändi-ilmeen ja nettisivujen uudistamisen taustalla oli tarve kertoa toiminnastamme selkeämmällä tavalla, yhtenäistää toimintaamme ja kirkastaa viestintäämme. Palvelutarjontamme uudistuksen taustalla taasen olivat hanke-alueiden asiakkaiden tarpeet ja toiveet sekä selkeys.

Uudistettu tarjoama

Selkeytimme palvelutarjontaamme ja jatkossa tarjoamme neljää erikokoista laajakaistapakettia (S, M, L & XL). Pienin pakettimme ”S” (100Mps) tarjoaa nopean ja luotettavan yhteyden kevyeen somesurffailuun, tiedonhakuun ja pankkiasiointiin. Järein pakettimme ”XL” taasen on koko Suomen nopein nettiliittymä – vastaavaa ei kukaan muu toimija Suomessa vielä pysty tarjoamaan (*henkseleiden paukusta*). Suosituimmat pakettimme ”M” ja ”L” asettuvat näiden väliin, ja tarjoavat kotiin nettiyhteyden, jolla koko perhe katsoo televisiota, pelaa, tekee töitä ja opiskelee vaikka samanaikaisesti. Ja nettiyhteys kestää sen pätkimättä ja hidastelematta – nyt ja tulevaisuudessa.

Eikä tässä vielä kaikki, kuten TVshop-Teppo veistelisi. Valokuitutilauksiin sisältyy jatkossa myös Mesh-reitittimet. Näillä pienillä tehopurkeilla saa kotiin rakennettua vahvan sisäverkon, jolloin netti kantaa tasalaatuisesti talon syrjäisimpäänkin nurkkaan.

Lisäksi paketoimme tv-palvelumme uudella tavalla. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman helpon tavan liittää tv-palvelu osaksi valokuituliittymää. Katselet jatkossa tv-lähetyksiä häiriöttä netin kautta tv-palvelullamme, johon kuuluu huippulaadukas digiboksi ja 18 peruskanavaa HD-laadulla.  Peruskanavien lisäksi on mahdollista hankkia lisäkanavia ja kanavapaketteja sekä käyttää Tallennuspalvelua ja Mobiilipalvelua. Boksin ja kanavat toimittaa kotimainen Maxivision.

Brändi-ilme & Täyskuidun tarina

Uudistuksen keskiössä olivat tulevaisuus, muutos, erilaiset netinkäyttäjät ja kodit. Viestinnällisesti halusimme vastata selkeämmin kysymykseen: Miksi? Miksi Täyskuitu on olemassa? Miksi haluamme tarjota suomalaisille kodeille mahdollisuuden liittyä valokuituverkostoon?

Tarina menee näin.

Muutama vuosi sitten heräsimme yhdessä valtion päättäjien kanssa karuun tosiasiaan: vaikka Suomi on monessa suhteesssa teknologian edelläkävijämaa, nettiyhteydet laahaavat kehityksen perässä. Erityisesti kasvukeskuksien ulkopuolella. Huomasimme, että kuparikaapelit vanhenevat eikä mobiilimastoista ole tulevaisuuden pelastajaksi, sillä työmme ja arkemme digitalisoituminen vaatii yhteyksiltä leveämpää kaistaa ja varmempaa datansiirtoa kuin mitä nykyratkaisut pystyvät tarjoamaan. Mietimme millä keinoin varmistaisimme, että myös eritoten haja-asutusalueet pysyvät elinvoimaisina ja mukana digitalisaatiossa. Kun tarpeeksi löimme päitämme yhteen, löytyi ratkaisu: valokuitu. Valokuitu on ainoa yhteysmuoto, joka pystyy vastaamaan nykyisiin ja tuleviin kaistatarpeisiin. Meidän olemassaolomme syy on siis hyvin yksinkertainen: tuoda valokuituverkko niille alueille Suomessa, joilta puuttuu huippunopea ja ehdottoman vakaa nettiyhteys. Sillä se on jokaisen perusoikeus.

Paransimme käytettävyytä nettisivuilla

Nettisivujemme uudistuksessa keskiössä oli parempi käytettävyys, helpompi navigaatio ja tiedon lisääminen alueellisille hankesivuille. Raikasta ja modernia visuaalista ilmettä unohtamatta. Haluamme sivuilla kertoa – ei vain meidän tarinaamme – vaan myös valokuidun tärkeän tarinan ymmärrettävällä ja kiinnostavalla tavalla, jotta mahdollisimman monelle avautuisi sen tarjoamat mahdollisuudet sekä hyvän yhteyden merkitys ja tarpeellisuus arjessamme (nyt ja eritoten tulevaisuudessa).

Alueelliset toiminimet

Myös alueelliset toiminimemme yhtenäistettiin. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta meidät tunnetaan jatkossa ”ihan vaan” Täyskuituna jokaisella hankealueellamme. Alueellinen toiminta ja paikallinen palvelu jatkuvat kuten ennenkin, mutta pudotamme etuliitteen pois paikallisesta toiminimestämme. Esimerkiksi Haukiputaan Täyskuitu on jatkossa Täyskuitu (Haukipudas).

 

Huh, olipahan uudistusta kerrakseen. Kevättä rinnassa ja täynnä tarmoa lähdemme nyt viemään valokuituhanketta eteenpäin nykyisillä hankealueillemme (Kouvola, Kemi ja Haukipudas), joissa toivottavasti pääsemme iskemään lapiot maahan vielä tämän rakentamiskauden aikana. Nyt jos koskaan on oikea hetki liittää oma koti tulevaisuuden kaistalle. Toivottavasti nähdään pian teilläpäin!

 

Aurinkoisin terveisin,

Henna – Täyskuituemäntä ?