Haukiputaan valokuituhanke käynnistyy

Tiedote 8.6.2020

Täyskuitu-brändillä toimiva Adola Oy on käynnistämässä valokuituhankkeen Haukiputaalla.

Infotilaisuus hankkeesta järjestetään Haukiputaan koululla tiistaina 16.6.2020 klo 18 alkaen. Tilaisuudessa kerrotaan hankkeen kattamista alueista ja aikatauluista, rakentamisesta, tarjottavista palveluista sekä valokuidun hyödyistä. Adola Oy:n lisäksi tilaisuudessa puheenvuoron käyttää Cinia Oy, joka on valokuituhankkeen keskeinen kumppani. Paikallinen jakeluverkkotoimija Haukiputaan Sähköosuuskunta toimii yhteistyössä Adolan kanssa niissä hankkeen vaiheissa, joissa voidaan hyötyä yhteisrakentamisesta.

Infotilaisuutta voi seurata myös virtuaalisesti kotoa käsin. Linkki virtuaalitapahtumaan on saatavilla ennen tilaisuuden alkua hankkeen nettisivuilla.

Valokuituverkon rakentaminen Haukiputaan alueella riippuu alueen asukkaista. Verkkoa päästään rakentamaan, mikäli tarpeeksi moni on halukas tilaamaan valokuituliittymän kotiinsa. Jos kiinnostusta valokuituverkolle löytyy, voidaan rakentaminen aloittaa kevään 2021 aikana. Verkon rakentaminen ja varsinainen liiketoiminta käynnistyy, jos alueella saavutetaan noin 50 % liittymisaste.

Haukiputaan valokuituhankkeen myynti- ja markkinointityö käynnistyy kesäkuun 2020 aikana. Hankkeen etenemistä voi seurata Täyskuidun nettisivuilta osoitteesta www.tayskuitu.fi/haukipudas sekä hankkeen omilta Facebook-sivuilta, jotka löytyvät tunnisteella Haukiputaan Täyskuitu.

Infotilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tilaisuuden osanottajamäärä on rajoitettu 50 henkeen.

Lämpimästi tervetuloa!